Bouwen aan
een sterk merk

Goede branding is niet alleen belangrijk voor de herkenbaarheid van jouw gebied of gebouw, je kunt met branding ook in één oogopslag laten zien wat bewoners of bezoekers mogen verwachten. Een Magic Place® heeft een sterke identiteit en presenteert zich als een merk, met een herkenbaar logo, passende huisstijl en aansprekende look & feel. Urban Solutions brengt de branding van jouw gebied of gebouw tot leven en laat het onderscheidende vermogen van jouw locatie zien. Daarbij ontzorgen we je van A tot Z: we bedenken totaalcampagnes vanuit een strategisch fundament, vertalen die naar originele concepten en verzorgen de volledige uitvoering ervan.

POSITIONERING & MERKVERHAAL

Een sterk merk bouwen begint met een ijzersterke basis. Het begint bij het bepalen van de positionering. Een sterk merk dat bezoekers aantrekt en bewoners en ondernemers inspireert komt niet uit de lucht vallen, maar vraagt om een goede opbouw.

Met onze Magic Places®-methode doorlopen we samen met jou alle stappen die ons naar de identiteit en merkbeleving van jouw locatie leiden. Met de input van stakeholders schrijven wij het verhaal van de plek. Dit merkverhaal staat aan de basis van de marketingstrategie. Het vertelt precies waar jouw locatie voor staat en neemt bewoners, bezoekers en gebruikers mee in de belevingswereld van jouw gebied of gebouw.

UNIEKE IDENTITEITEN

Met de identiteit brengen we het merkverhaal tot leven en geven we het een persoonlijkheid. De identiteit omvat alle uiterlijke kenmerken die overal terugkomen: van het logo, het kleurgebruik, de typografie en de beeldstijl tot de styling, de bewegwijzering en de gevelbelettering, maar vooral ook de verhalen. Allemaal vertellen ze iets over het gebied als merk. Een doordachte strategie, een creatief concept en overtuigende storytelling komen samen in de identiteit en zorgen voor magische aantrekkingskracht.

VERRASSENDE CAMPAGNES

Goede campagnes gaan over mensen en hun behoeftes en verlangens, niet over producten en bedrijven. Stop met verkopen, begin met vertellen. Wij geven jouw campagnes vorm: we vertalen jouw unieke verhaal naar een krachtige visuele boodschap – een concept dat echt overtuigt. We kiezen samen met jou de passende toon en zorgen voor aansprekend beeld, dat via de juiste kanalen jouw doelgroep bereikt. Zo zorgen we dat mensen in beweging komen. Of dit nou naar jouw gebied, gebouw of evenement is.

Krachtige communicatie

Dé ingrediënten voor succesvolle communicatie zijn social marketing, pakkende verhalen en prikkelende campagnes. Storytelling is hot. Denk maar aan de uitingen van merken als Ikea, Nike, Heineken, KLM – allemaal storytelling. Maar in de gebieds- en vastgoedmarketing is dit nog relatief nieuw. Zonde, want juist in gebieden, steden en gebouwen ligt een schat aan verhalen, aan content die we gebruiken om jouw stad of locatie onder de aandacht te brengen, te branden en betekenis te geven.

Pakkende social media

Het inzetten van social media is een onmisbare tool in de branding van je merk: je kunt gemakkelijk en snel jouw locatie laten zien, je doelgroep bereiken en je eigen verhaal vertellen. Wij helpen je Magic Place® zichtbaar en up-to-date te blijven. We beheren de accounts van jouw merk, we monitoren reacties en onze in-house content creators zorgen voor creatieve, persoonlijke content die naadloos aansluit bij jouw merk en doelgroep. We helpen om jouw merk te laten groeien, ook online. Leave it all to US!